На кадетските репрезентативки им беа потребни пет минути дополнително време на денешниот пријателски натпревар за да ја совладаат соодветната селекција на Бугарија. По двата пораза од Израел, избраничките на Стојна Вангеловска смогнаа сили за да запишат прв триумф на домашен терен и тоа со 72-68 (13-14, 20-13, 17-11, 14-26, 8-4).
 

СТРЕЛЦИ
Тасевска (4поени), Плакај (5), Митрева (21), Кошобашиоска (12), Димитријевиќ (2), Поп-Диммитрова (6), Игњатова (3), Селцова (19)