Репрезентативците до 14 години и оваа година ќе земат учество на турнирот во Словенија насловен „Slovenia Ball“. По тој повод, тренерското трио во состав Денис Дервишевиќ (селектор), Марјан Ѓуров (асистент) и Благоја Кечовски (ментор) го закажа првиот собир на 27. јули, во Скопје со почеток во 8 часот и 30 минути во спортската сала на Вардар (мала сала „Кале“)

Турнирот во Словењ Градец трае од 24. до 27. август.

 

1.Андреј Митревски - Феникс2010
2.Дино Боцевски - Стела Азуро
3.Михаил Наумовски - Партизан
4.Марин Петков - Јуниор
5.Мети Тачи - Феникс2010
6.Матеја Матовски - Водно Санс
7.Филип Наков - Водно Санс
8.Давид Трпески - Феникс2010
9.Тарик Пепиќ - Водно Санс
10.Никола Василевски - Јуниор
11.Борјан Димовски - МЗТ
12.Предраг Стерјоски - Феникс2010
13.Дејан Георгиев - Ролинг
14.Кристијан Домлевски - Марфил
15.Мирослав Ѓоргевик - Јуниор 
16.Теон Богатиновски - Феникс2010
17.Дамјан Гацов - Вардар
18.Гораст Величковски - Феникс2010
19.Антонио Софрониевски - МЗТ 
20.Амар Хот - Феникс2010
21.Саревски Андреј - Феникс2010
22.Михаил Митревски - Водно
23.Павел Атанасов - Вардар
24.Филип Георгиевски - Феникс2010
25.Резарт Мемет - Шкупи
26.Кршеван Кларица - Задар 
28. Марко Ангеловски – Јуниор Ск.
29. Давид Мицковски - Вардар