Младинската репрезентација на Македонија досега запиша три победи на четири пријателски натпревари. Избраниците на Мирко Петрески ќе имаат доволно пријателски натпревари за да ја темпираат формата и да ги отстранат сите недостатоци во играта во пресрет на Европското првенство (дивизија Б) кое според календарот на ФИБА почнува на 13. јули. 

Како победуваат младинците на Македонија? Е, вака!

МАКЕДОНИЈА - Полска 63-54

МАКЕДОНИЈА - Романија 76-65