Националната селекција до 18 години утринава (15. јуни, 2017 година) го одржа првиот собир. Со тоа, официјално започнува подготвителниот период пред почетокот на континенталното првенство (дивизија Б) што ова лето, во периодот од 28. јули до 6. август ќе се одржува во Талин, Естонија.