Сениорската репрезентација во женска конкуренција го одржа првиот собир. Селекторот Марјан Лазовски, заедно со својот стручен штаб во состав - Стојна Вангеловска (асистент), Златко Јанакиевски (кондиционен тренер) и Ненад Попоски (физиотерапевт) ги 'построи' репрезентативките на чии услуги ќе смета во наредниот период.