Женската сениорска репрезентација започна со тренинзи во пресрет на пријателските натпревари кои ќе ги одигра против соодветната национална селеција на Србија.

Македонската кошаркарска федерација ја прифати поканата на кошаркарскиот сојуз на Србија за пријателски двомеч кој е предвидено да се одигра во малата спортска сала на Визура во Земун.

За Србија сениорките ќе отпатуваат в среда, а натпреварите ќе се одиграат во четврток и во петок.