Репрезентацијата до 16 години во женска конкуренција кон крајот на тековниот месец ќе одржи селективни тренинзи во Скопје. Тренинзите ќе се одвиваат во малата сала на „Кале“, а првата прозивка е закажана за в петок, 29. март со почеток во 15:00 часот.

СПИСОК НА ПОВИКАНИ КОШАРКАРКИ

 1. Стефани Цветановска – Бадел 1862
 2. Ирина Темелковска – Бадел 1862
 3. Мартина Маркоска – Бадел 1862
 4. Мартина Блажевска – Бадел 1862
 5. Дева Глигорова  – Бадел 1862
 6. Стефанија Цветаноска – Гостивар
 7. Глорија Божиноска - Гостивар
 8. Ива Чолакоска – Струга 2009
 9. Ангела Белеска – Струга 2009
 10. Розе Укоска – Струга 2009
 11. Габриела Модева – Струга 2009
 12. Мила Велјаноска – Струга 2009
 13. Елена Пешиноска – Струга 2009
 14. Тамара Гилева – Вардар
 15. Ксенија Петревска – Крива Паланка
 16. Ана Ангеловска – Крива Паланка
 17. Михаела Алексовска – Крива Паланка
 18. Михаела Станковска – Крива Паланка               
 19. Ивана Вељковиќ – Пелистер
 20. Христина Ставревска - Пелистер
 21. Рина Салиу – Шкупи
 22. Деа Хоџа – Шкупи