Кошаркарите до 18 години периодот што следи ќе тренираат во главниот град, во рамки на исполнување на предвидената програма на шефот на стручниот штаб, Михаил Наумовски.

Собирот на репрезентацијата ќе се одржи на ден 27.12.2018 (Четврток) 2018 година во 18.00 часот во Спортска сала Независна Македонија (ОУ Невена Ѓ.Дуња).

Досега јуниорите тренираа в Скопје и земаа учество на турнир во Романија каде запишаа две победи и еден пораз.

Повикани кошаркари

 1. Дарио Митевски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 2. Лука Савичевиќ – Шпанија
 3. Љубиша Димитровски – КК Водно санс
 4. Виктор Златевски – КК Водно санс
 5. Дамјан Бошковски – КК Работнички
 6. Славчо Трајковски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 7. Никола Кацарски – КК Феникс 2010
 8. Гоце Петрушевски – Италија
 9. Никола Груевски – Италија
 10. Виктор Исајловски – КК МЗТ Скопје Аеродром
 11. Лејсон Зекири – КК Водно Санс
 12. Ангел Мартиновски – КК МЗТ Скопје Аеродром

Селектор, Михаил Наумовски
Ментор, Александар Петровиќ