Пред точно еден месец нашата јуниорска репрезентација означи почеток на подготовките кои ќе завршат со настап на Европското првенство (дивизија Б) за кошаркари до 18 години кое ќе се одигра в Скопје.

Во рамки на подготвителниот период, досега јуниорите одиграа два натпревара против Турција, а денес и наредните два дена ќе ги нагостат соодветните селекции на Австрија, Романија и на Бугарија на пријателски турнир кој ќе се одигра во Скопје.

Натпреварите ќе бидат одиграни во малата сала на „Кале“.

РАСПОРЕД НА НАТПРЕВАРИ
5. јули
18:00 Бугарија - Романија
СТАТИСТИКА
20:30 МАКЕДОНИЈА - Австрија
СТАТИСТИКА

6. јули 
18:00 Австрија -Бугарија
СТАТИСТИКА
20:30 Романија - МАКЕДОНИЈА
СТАТИСТИКА

7. јули 
18:00 Романија - Австрија
СТАТИСТИКА
20:30 МАКЕДОНИЈА - Бугарија
СТАТИСТИКА