Тренерите кои ја посетуваат едукацијата спроведена во Маврово ова попладне беа гости на репрезентацијата до 18 години која ги извршува подготовките пред ЕП (Дивизија Б). Тренерот Емил Рајковиќ одржа демонстративен тренинг со репрезентативците, посочувајќи неколку негови акции со кои тековната сезона стигна до второто место во полскиот шампионат со Слам Стал. Распредот на активности на тренерите во наредните два дена е достапен на следниот ЛИНК.