Националната селекција до 14 години веќе одржа селективни тренинзи на три локации ширум Републиката, а претстојниот викенд ќе го одржи првиот со поширокиот список. Досега беа одржани селективни тренинзи во Гевгелија, Битола и во Скопје.

Тренингот ќе се одржи в недела (6. мај) во малата сала на „Кале“. Кошаркарите ќе бидат поделени во две групи.

Прва Група – 16:00 часот

1    Петар Бошалевски    АВ Охрид
2    Христијан Тодоровски    Декса Прилеп
3    Димитар Митревски    Фени
4    Марко Коцев     Дино Баскет
5    Андреј Томевски    Дино Баскет
6    Теодор Гудев    Ролинг
7    Душан Ахтаров    Ролинг
8    Трајче Томов    МВП
9    Лука Џинес    МВП
10    Бојан Николовски     ФМП
11    Ненад Благоевски    ФМП
12    Ристе Бујуклиев    ФМП
13    Ѓорѓи Ташев     Феникс
14    Стефан Дуковски     Феникс
15    Теодор Добревски    Феникс
16    Марко Здравковиќ    Водно Санс
17    Теодор Симиќ    Водно Санс
18    Виктор Стојковски    Водно Санс

 

Втора Група - 17:00 часот

19    Петар Башовски    Водно Санс
20    Марко Трифуновски    Водно Санс
21    Мартин Ѓорѓиовски     Работнички
22    Стефан Јованов    Работнички
23    Лука Димитриевски    Пинк Пантери
24    Дарко Крстевски     Пинк Пантери
25    Мартин Оровчанец    Вардар
26    Стефан Трајковски    Вардар
27    Тома Шалев    Вардар
28    Рубин Стефанов    Ефес
29    Нено Јовановиќ    Стела Азура
30    Бојан Стојановски    МЗТ
31    Филип Босилков    МЗТ
32    Тео Војновиќ    МЗТ
33    Василиј Србиновски    Работнички
34    Иван Паловски     Водно Санс
35    Тома Стојановски    Кетс Гостивар